• Marianne Buitengewone Mentor
Marianne Buitengewone Mentor doet haar uiterste best uw zaken en belangen zorgvuldig en correct te behartigen. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Over de werkwijze, dienstverlening of ander aspect van mijn organisatie. Ik vind het prettig als u mij daarvan in kennis stelt. Mijn doelstelling is een klimaat te creëren waarin u, uw familieleden en overige contacten open met mij kunnen communiceren. Ik sta open voor uw mening over mijn dienstverlening. Met uw opmerkingen kan ik immers mijn dienstverlening aan u verbeteren. Als uw onvrede niet wordt weggenomen, heeft u het recht om een klacht in te dienen. Hieronder kunt u lezen hoe de klachtenregeling in zijn werk gaat.
• Algemeen
Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de dienstverlening door uw mentor of over de manier waarop Marianne Buitengewone Mentor met u of uw zaken omgaat. U heeft dan het recht om hierover een klacht in te dienen. Het is natuurlijk het meest wenselijk wanneer we uw onvrede samen kunnen oplossen. Als u contact met mij opneemt, maken wij een afspraak voor een gesprek waarin u kunt uitleggen waar u ontevreden over bent. Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen om, in samenspraak met u, naar een oplossing te zoeken. U kunt iemand meenemen om u te ondersteunen tijdens het gesprek.
• Wie kan een klacht indienen?
U kunt alleen een klacht indienen als u een cliënt van mij bent of indien u van rechtswege bevoegd bent om namens een cliënt mentorschap aan te vragen.
• Hoe dient u een klacht in?
Klachten kunnen uitsluitend schriftelijk worden ingediend met het daarvoor bestemde klachtenformulier. Dit formulier kunt u onderaan deze pagina downloaden. Een klacht dient te worden ondertekend voor deze opgestuurd wordt en moet tenminste bevatten: - Uw naam, adres en woonplaats - de datum; - een omschrijving van datgene waarover uw klacht gaat. Uw klacht dient u zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 12 maanden na de gebeurtenis(sen) waarover u klaagt, aan mij te zijn verzonden.
• Klacht ingediend, wat nu?
Wanneer de klacht bij mij is binnengekomen, krijgt u binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging en nodig ik u uit voor een gesprek. In dit gesprek kunt u uitleggen waarom u de klacht heeft ingediend. U kunt ook uitleggen waarom tijdens ons eventuele eerdere gesprek uw ontevredenheid niet is weggenomen. Daarnaast kunt u tijdens het gesprek nog bewijsstukken indienen om uw klacht te ondersteunen. Ook kunt u iemand meenemen om u te ondersteunen tijdens het gesprek. Wanneer uw klacht niet volledig is, kan het zijn dat het gesprek moet worden uitgesteld tot alle benodigde informatie aangeleverd is. Ik streef ernaar om tijdens het gesprek over uw ingediende klacht alsnog tot een oplossing te komen en eventueel nieuwe afspraken te maken. Uw klacht wordt dan buiten behandeling gesteld en afgerond. Na ons gesprek zal ik uw klacht zorgvuldig onderzoeken en een beslissing nemen. Binnen 6 weken na het indienen van uw klacht krijgt u een brief toegestuurd waarin staat wat ik met uw klacht heb gedaan en welke beslissing ik heb genomen. Ook wordt in de brief uitgelegd waarom ik deze beslissing heb genomen. Als uw klacht terecht is, dan staat in de brief beschreven welke gevolgen dit heeft voor de uitvoering van uw mentorschap. Verder staat in de brief welke mogelijkheden u heeft als ik uw klacht niet terecht vind en u het daar niet mee eens bent.
• Uw klacht wordt niet naar uw wens opgelost
Indien u het niet eens bent met het besluit dat ik heb genomen over uw klacht, dan hebt u de mogelijkheid om een schriftelijke klacht in te dienen bij de onafhankelijke klachtencommissie van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren (NBPM). Ook kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de kantonrechter. Ook zonder onze klachtenprocedure te doorlopen, het staat u vrij een klacht in te dienen bij de kantonrechter.
Een klacht wordt niet in behandeling genomen of de behandeling wordt gestaakt als de cliënt zich vóór of tijdens de behandeling ter zake van dezelfde klacht tot de kantonrechter of een andere burgerlijke rechter heeft gewend.
• Geheimhouding
Alle klachten worden onder strikte geheimhouding afgewikkeld. Indien het noodzakelijk is bij derden informatie op te vragen zal ik u vooraf in kennis stellen en/of toestemming aan u vragen.
• Klachtenregistratie
Uw klacht wordt geregistreerd in een klachtenregister welke door Marianne Buitengewone Mentoren wordt beheerd. Dit klachtenregister wordt op verzoek getoond aan de rechtbank.